SMART VITAMÍNY aneb jak oblbnout české mámy

Smart auto, smart telefon, smart televize a už i smart potraviny. Za tím vším stojí smart lidé, co vědí, jak přesně zacílit nesmysly na neznalé.  

Co jsou smart vitamíny

Jde údajně o džusy a pyré plné vitamínů, chytrých vitamínů - tedy smart.  Akci financuje Evropská unie a Polská republika. Na internetových stránkách projektu jsou rodiče vybízeni, aby naučili své děti konzumovat právě tyto smart produkty a tím zajistili jejich zdraví.

Proč to svému dítěti nepořídím

Aby děti byly zdravé, je potřeba je naučit v první řadě pít vodu, neslazené bylinkové čaje, jíst mléčné produkty a vyváženou stravu bohatou na vlákninu a kvalitní bílkoviny - a to znamená mít především kvalitní suroviny bez chemie.

Džusy i pyré na našem trhu máme už od nepaměti, ale jejich zásadním problémem jsou chemické látky, kterých ovoce a zelenina je doslova plná. Myslíte si, že v Polsku to snad pěstují lépe? Nebo v čem je to lepší, že to financuje EU? Respektive kdo z toho profituje?

Proč se nedělá kampaň na to, aby se děti učily sami pěstovat smart potraviny, ze kterých si vyrobí smart jídla? Proč je nám zase podsouvána kravina, která rozhodně zdraví dětí nepodpoří?

Já, jako matka, tohle rozhodně podporovat nebudu. Raději si jablíčka půjdeme natrhat k babičce, která je má sice občas s červíkem, ale tam je aspoň záruka, že jsou zdravá ... a tedy i s nějakým vitamínem, než nám sem nacpou geneticky modifikovaná semínka a rostliny.

A organismus podpořím jistější formou, protože 3 roky vidím na vlastní oči, co to v dětském tělíčku  dělá.

Autor: Radka Pilna | sobota 20.2.2016 23:49 | karma článku: 16,40 | přečteno: 426x