Péče o pleť podle věku

Kvalitní kosmetika dokáže proces stárnutí výrazně zpomalit. Jen musíte vědět, kdy a jakou kosmetiku použít.

První krůčky v omlazování

Požadavky na péči o pokožku se mění spolu s přibývajícími roky. Do dvaceti let můžeme být v klidu, ale s blížící se třicítkou bychom měli o sebe začít pečovat.

V první řadě je důležité se zaměřit na novotvorbu kolagenu. V mládí se v naší kůži tvoří dostatek této základní stavební hmoty pojivových tkání, které ji udržují pružnou. Po dvacítce se ale tento proces začíná zpomalovat. Kolem očí se utvoří první drobné vrásky. V tomto věku je spíš potřeba bojovat s následky neopatrného opalování a odstraňovat z pleti pozůstatky akné. S tvorbou kolagenu a ochrannou proti UV záření pomůže Larens Peptidum sérum na obličej. Chrání pleť před škodlivým působením vnějších faktorů, jako jsou extrémní teploty, UV záření, působení všudypřítomných virů a bakterií. Kromě intenzivních ochranných vlastností se ektoin také používá ke zmírnění příznaků alergií. Tato složka se využívá i v dermatologii, zejména při léčbě a zmírňování příznaků atopické dermatitidy, lupénky a akné.

Už je nám přes třicet

V tomto věku se objevují první mimické vrásky a pokožka začíná být vysušenější. Je nutné ji hydratovat a dopřát jí další ošetření zvyšující tvorbu kolagenu a kyseliny hyaluronové. Tato kyselina tvoří přirozenou součást lidské pokožky a hraje důležitou roli při zachování napětí kůže. S tím pomůže univerzální, ultrahydratační krém s komplexem přírodních peptidů, vhodný pro všechny typy pleti Larens Peptidum Hydro balance krém.

V tomto věku některé ženy podstupují první zákroky botulotoxinu, protože zpravidla už kolem 35 let se mezi obočím utvoří hlubší vráska. Působení látky aplikované jehličkou nastoupí asi pátý den po aplikaci a vydrží zhruba pět měsíců. Pokud ale budete pravidelně používat tropokolagenový gel, pak se tomuto zákroku vyhnete.

Když se přehoupne čtyřicítka

Ženy, které nezačaly už dřívěji používat tropokolagen, pozorují kromě hojnějších vrásek kolem úst, očí a na čele také ztátu pružnosti pokožky. Na vině je opět úbytek kolagenových vláken, tudíž se zhorší hydratace pleti a přidávají se už i první vlivy snižující se hormonální hladiny. Pořád to jde ale zachránit Kolagenovou regenerační sadou a vnitřní kúrou Euniké for Woman. Jde o levnější řešení, než podstoupit zákroky na plastické chirurgii (obličejové výplně cca 7000 Kč, vstřebatelná vlákna cca 5500 Kč, aplikace vlastního tuku cca 28 000 Kč, frakční laser cca 4000 Kč). Ty nejsou trvalé a navíc nejsou pro organismus přirozené.

A je tu padesátka!

Proces stárnutí se prohlubuje spolu s tím, jak dál ubývá kolagen v pokožce a snižuje se hladina estrogenu v těle. Pokožka ztrácí pružnost, vrásky přibývají a prohlubují se, k tomu se připojuje zpomalení regeneračních procesů. V obličeji se jinak rozkládá podkožní tuk, takže jeho kontury dále klesají. Proto je podřeba deficit kolagenu kromě předchozí péče (ve 40ti letech) podpořit i vnitřně tobolkami Invita Skin Beauty. Jinak se připravtena plastiku - horní víčka cca 8000 Kč, dolní cca 9000 Kč, minifacelift cca 30 000 Kč, endoskopická operace čela cca 28 000 Kč, facelifting cca 45 000 Kč...

Autor: Radka Pilna | pátek 26.2.2016 21:53 | karma článku: 13,52 | přečteno: 312x