Zákaz vjezdu pro náklaďáky platí i pod 3,5t - BUZERACE!

V lednu přítel dostal na dálnici D11 pokutu, že prý jel v úseku, kam nesmí. Máme k podnikání náklaďák do 3,5 t a od ledna pro něj platí stejný zákaz, jako pro náklaďáky nad 3,5t.

Kvůli téhle blbé vyhlášce nesmíte s pick-upem, dodávkou či jiným malým autem do 3,5 tuny, pokud máte v techničáku uvedeno nákladní, vjet tam, kde uvidíte tuto zákazovou značku. Tyto značky používají i něktéré obce. A je toho víc po republice, kam vlastně od ledna nesmíte.

Takže kdo podnikáte, projděte si techničáky.

Je to sviňárna na nás všechny podnikatele a pokud chcete takovými místy projet, musíte si zažádat o výjimku, o které se zmínil mluvčí ministerstva Tomáš Neřold v jednom článku. Tak jsem si o výjimku volala k nám do Poděbrad a tam o ničem nevědí. Tak volám na Ministerstvo dopravy a tam jsou nyní na obědě.

Zjistím tedy po "O", jak si o takovou výjimku mám zažádat. Pokud někdo z vás tento problém řešil, budu ráda za každé info.

Aktualizováno ve 12:28 hod.: Po několika telefonátech jsem se dostala až k telefonnímu číslu na garanta tohototo zákona. Bohužel je pátek, takže se dnes nejspíš již nedovolám :-(

 

 

Autor: Radka Pilna | pátek 12.2.2016 11:41 | karma článku: 13,15 | přečteno: 383x